THE BEST SIDE OF IZMIR LAPAROSKOPIK CERRAHI DOç. DR. EMRAH BEYAN TORBALı RESIMLERI

The best Side of izmir laparoskopik cerrahi doç. dr. emrah beyan torbalı resimleri

The best Side of izmir laparoskopik cerrahi doç. dr. emrah beyan torbalı resimleri

Blog Article

Uzmanlar tarafından son yıllarda artworkış gösterdiği söylenen dış gebelikle ilgili tüm bilinmeyenleri 9 soruda anlattık.

Vajinal Kanama: Vajinal kanama hamilelik döneminde normal olmayan bir belirtidir ve dış gebeliğin bir işareti olabilir. Kanama genellikle hafif-orta şiddette ve pembe, kahverengi veya kırmızı renkte olabilir.

Bazen de hızlı gelişimi sırasında anne vücudundan yeterli kan alabilmek için organın duvarını aşar. Bu da kan damarlarının duvarını bozarak ani kanamalara neden olabilir.

Dış gebeliğin pek çOkay belirtisi ve verdiği sıkıntı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kanamadır. Dış gebelik hamilelik belirtileri de vermektedir ancak şiddetli ağrı ve kanama ile de kendisini gösterebilmektedir.

Dış gebelik yaşayanlar karın ağrısı, vajinal kanama ve omuz ağrısı gibi dış gebelik belirtileri yaşayabilirler. Bu belirtileri yaşayan kadınların durumun farkında olmaları herhangi birini yaşarlarsa hemen tıbbi yardım almaları önemlidir.

Hamilelik sırasında seviyeleri değişen bu hormonlar dış gebelik tanısının koyulabilmesi yeterlidir.

Eğer bu kişiler hamile kalırsa muhtemel dış gebelik ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve kontroller daha sık ve ayrıntılı daha fazla bilgi şekilde yapılmalıdır.

Diyaframı tahriş eden yırtılmış bir dış gebelikten kaynaklanan kanın neden olabileceği omuz ağrısı.

Dış gebeliğin klasik klinik bulguları, alt karın ağrısı yani kasık ağrısı, vajinal kanama veya lekelenme, adet tarihinde gecikmedir.

Enjeksiyondan sonra doktorunuz tedavinin ne kadar işe yaradığını ve daha fazla ilaca ihtiyacınız olup olmadığını belirlemek için başka bir HCG testi isteyecektir.

Acil cerrahi girişim ciddi kan kaybına neden olan şOkay veya pre-şAlright durumlarındaki hastaların ya da laparoskopik aletlerin hazırlanmasına zaman yetmeyecek durumlarda gereklidir. Bu sebeple menstrüasyonun geciktiği durumlarda hemen doktora başvurulmalıdır. Bu sayede erken teşhis edilen dış gebelik kadın ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.

MersinKonyaEskişehirKocaeliİstanbulAnkaraBursaAntalyaAdanaİzmirTrabzonBalıkesirGaziantepSakaryaTekirdağ

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden 12 gün sonra gebelik oluşumunun kontrolü için kan testleri yapılmaktadır. Bu kan testinde değerlere bakılarak gebeliğin oluşumu takip edilir. İlk testten yaklaşık olarak 48 saat sonra yapılan ikinci bir test ile tekrar değerler kontrol edilir.

Yapılan iğne, dış gebeliği sonlandırıcı bir etki gösterir. Sonrasında gerekli kontrol yapılarak dış gebeliğin sonlanıp sonlanmadığına bakılır. Bazı durumlarda enjeksiyonun tekrarlanması gerekebilmektedir. Erken teşhisle başvurulamayan hastalarda ise diğer bir tedavi yöntemi olarak ameliyata başvurulabilmektedir.

Report this page